Avocat

Ordinul Arhitectilor din Romania

Ordinul Arhitectilor din Romania se infiinteaza in conditiile legii ca organizatie profesionala, cu personalitate juridica de drept privat, apolitica, de interes public, cu patrimoniu si buget proprii, autonoma si independenta. Ordinul are rolul de a reprezenta si ocroti, la nivel national si international, interesele profesiei de arhitect.

Ordinul Arhitectilor din Romania are sediul central in municipiul Bucuresti si este organizat cu filiale in teritoriu. Activitatea lui se finanteaza din taxe de inscriere, cotizatii anuale ale membrilor, fonduri rezultate din manifestari culturale, stiintifice, economice si drepturi editoriale specifice pe care le desfasoara, precum si din donatii legale, sponsorizari sau alte surse, in conditiile legii.

Din Ordinul Arhitectilor din Romania fac parte toti arhitectii cu drept de semnatura, stagiarii si toti ceilalti membri purtatori ai titlului de arhitect, la cererea acestora.

Ordinul Arhitectilor din Romania are urmatoarele atributii:
a) protejeaza si promoveaza calitatea produsului de arhitectura si urbanism;
b) urmareste exercitarea competenta si calificata a profesiei in respectul codului deontologic al acesteia;
c) propune reglementari legislative si normative specifice, in vederea promovarii lor;
d) reprezinta interesele membrilor sai in fata autoritatilor publice si administrative, precum si in organismele profesionale internationale;
e) atesta arhitectilor dreptul de semnatura si gestioneaza Tabloul National al Arhitectilor.
Atributia Ordinului Arhitectilor din Romania privind acordarea dreptului de semnatura nu poate fi exercitata de nici o alta institutie sau asociatie profesionala.

Functionarea Ordinului Arhitectilor din Romania este reglementata prin Legea nr. 184/2001 privind Organizarea si exercitarea profesiei de Arhitect
General, extins

Log in avocati:

Creeaza cont de avocat

E-mail:

Parola:

Publicitate: